Knjigica webshop

Autorica mjeseca – rujan 2021 – Marijana Dragičević

Bjelovarska spisateljica Marijana Dragičević ovih dana je dovršila i svoj treći roman – Marej u Jezogradu. Ako sve bude po planu u listpadu/studenome naći će se na policama knjižara, a do tad uživajte uz Marijanin drugi roman – Špalir za raj. Roman je nahvalio i Goran Tribuson, poznati autor i ime koje i sama Marijana često navodi kao osobu od autoriteta.

Ljubavni prvijenac Rock strana bajke oduševio je i sve koji vole dobru glazbu, a tim putem mogao bi i Špalir za raj. Naime, roman ima ukupno 21 poglavlje, svako poglavlje nazvano je po pjesmama kultnog bjelovarskog punk rock benda Petar Punk. I sam naslov romana – ime je jedne od pjesama.

Radnja romana počinje pronalaskom tijela ravnatelja muzeja Viktora Deda u muzejskom bunaru. I tu je još jedna poveznica s Marijanom koja i sama radi u muzeju, doduše, ne ovom iz romana, već u Muzeju Bjelovar.

“Najveći kritičar mi je definitivno suprug i na tome sam jako zahvalna. A onda Goran Tribuson. Goran Tribuson je, osim što je fenomenalan pisac, odličan čovjek. Katkad još uvijek ne mogu vjerovati da sam tolika sretnica da nađe vremena, pročita što mu pošaljem i pomogne mi tamo gdje treba promijeniti dio u knjizi. Kada se čujemo oko pisanja, on je jedini koji me baš razumije na toj nekoj razini, oko onoga što sam putem romana željela reći. Uvijek kao da pogodi epicentar romana koji gotovo svima promakne. Ne mogu to objasniti, ali samo znam da bolje savjete ne bih mogla dobiti. Puno toga sam naučila i učim, jer kada mi napiše što bi bilo bolje, uvijek mi navede i konkretan primjer pa nešto naučim i iz teorije književnosti.”

Marijana Dragičević

Knjigica j.d.o.o.

Ivana Viteza Trnskog 1
10000 Bjelovar

OIB: 70127627647

Radno vrijeme

PON-PET 08.00-20.00
SUB 08.00-13.00

Telefon: 043 243 544